A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Будильський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Лебединської міської ради Сумської області

Як пояснювати дітям, що відбувається

Дата: 24.05.2023 15:58
Кількість переглядів: 11

Як пояснити дітям, що відбувається навколо, не лякаючи, але залишаючись чесними? Із 27 жовтня на Суспільному щотижня виходитимуть аудіоісторії нового часу — «Хоробрі казки» для українських дітей та їхніх батьків. 12 пізнавально-розважальних аудіоказок, які озвучуватимуть українські артисти, військові, митці, народні улюбленці, публікуватимуть на телеграм-каналі Суспільне Казки та ютуб-каналі «Бробакс».

Казки нового часу — це терапевтичні історії спільного досвіду українських родин, які правдиво, але делікатно пояснюватимуть дітям нові реалії, що наскрізно присутні в цікавих оповідях зі щасливими завершеннями. Концепти 12 тем, які лягли в основу казок — розлука, підтримка, доброта, дружба, солідарність, втрата, віра в спільну перемогу та інші. Їх пропрацьовували на нетравматичність з авторкою текстів Іриною Виговською, психологинею Маріанною Новаковською та соціологинею Вікторією Бриндзою. Ілюстрації Георгія Сагітова дають простір для уяви кожного, хто слухає казки, асоціативність дозволяє домислити, дофантазувати.

Вмикайте «Хоробрі казки» дітям в укриттях, у довгій дорозі, в евакуації чи вдома під час комендантської години. А також використовуйте як засіб відволікання малят від тривог, викликаних обстрілами і сиренами. Скачуйте на телефони та планшети і слухайте разом, коли зникає мережа на телеграм-каналі Суспільне Казки та ютуб-канал «Бробакс», а також на платформах для подкастів (SpotifyApple PodcastsGoogle PodcastsSoundCloud та інші).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора