A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Будильський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Лебединської міської ради Сумської області

Інформаційна гігієна

Дата: 24.05.2023 15:12
Кількість переглядів: 25

нформаційна гігієна: піклуватися не треба панікувати

Кожен з нас починає свій день у ванній кімнаті: вмитися або прийняти душ, почистити зуби, причесатися - ранкові ритуали, які батьки виховували у нас ще з дитинства і без яких ми не можемо уявити наше повсякденне життя. Однак, сьогодні ми поговоримо про дещо іншу гігієну - інформаційну. В умовах війни вона стала актуальною як ніколи.

Хто із вас, тільки прокинувшись, вмикає телевізор або інтернет, щоб передивитися, а що ж сталося за той час, поки він спав? Хто просиджує годинами в інтернеті, переглядаючи стрічку новин і шукаючи інформацію про війну? Хто настільки захоплюється інформацією та новинами, що забуває про повсякденні і побутові справи? Якщо ви пізнали себе, тоді ці п'ять порад для вас!

Отже, що робити для того, щоб сформувати інформаційну гігієну та пережити негативний інформаційний потік в період війни.

1. Обмежте свій інформаційний простір. Самі встановіть той період часу, який ви будете приділяти новинам: півгодини, година... Але стежте, щоб цього часу не було надто багато!

2. Фокусуйтеся на позитивній інформації та новинах. Концентруйте увагу не стільки на поганих новинах, скільки на тому хорошому та позитивному, що відбувається.

3. Читайте більше книжок. Це можуть бути книжки за фахом вашої діяльності, наукова література, фантастика, пригодницькі романи тощо.

4. Обмежте спілкування з тими, хто викликає у вас негативні емоції та пригнічення. Не будьте психологом для всіх. Спочатку попіклуйтеся про себе.

5. Розвивайте власну медіаграмотність. Ставтеся критично до інформації, аналізуйте, перевіряйте та не поширюйте її, якщо не впевнені у достовірності.

Пам'ятайте, в період глобальних криз розповсюджуються фейкові новини, які викликають ще більше негативу та пригніченості.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора