A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Будильський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Лебединської міської ради Сумської області

Анорексія. Поради для батьків

Дата: 24.01.2024 13:41
Кількість переглядів: 8

До уваги батьків!

Зверніть, будь ласка, увагу на даний матеріал. Це дуже важливо у вихованні підлітків!

АНОРЕКСІЯ. ПІДЛІТКИ – ВРАЗЛИВА КАТЕГОРІЯ

Анорексія нерідко виникає на нервовому підґрунті, особливо у підлітків, зокрема молодих дівчат, рідше чоловіків. Нервову анорексію часто супроводжує підвищене почуття голоду й булімія.

Психічні порушення при нервовій анорексії й нервовій булімії безпосередньо впливають на фізичне здоров’я людини та провокують виснаження організму, зниження імунітету, сприяють розвитку інфекційних захворювань.

За останні 10 років рівень розладів харчової поведінки серед дітей молодшого віку подвоївся. Таке невтішне відкриття недавно зробили вчені з Королівського коледжу Лондона.

Це дослідження спрямоване на оцінку захворюваності на нервову анорексію у молодих людей, які контактують зі службами психічного здоров’я дітей та підлітків у Великобританії та Ірландії. Хоча в Україні подібні експерименти не проводяться, можна припустити, що у нас справи не кращі.

Результати показали, що на 100 тис. дітей у віці від 8 до 17 років припадає 13,7 нових випадків анорексії на рік. При цьому переважну більшість складають дівчатка: на 100 тис. дівчаток – 25,7 випадків анорексії, в основному це 15-річні підлітки.

На зображенні може бути: 1 особа та текст

 

https://www.bbc.com/ukrainian/features-52831639?fbclid=IwAR3iiP0qe5oU-pCa8QeE1fChr-rzpU5U2WS5qFkIZx9poYCC_jrHDNk-FqQ

 

https://www.facebook.com/watch/?v=796025024101041


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора