A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Будильський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Лебединської міської ради Сумської області

БЛІЦ-ОПИТУВАННЯ "ЧИ ЖИВЕ В НАШІЙ ШКОЛІ ТОЛЕРАНТНІСТЬ?"

Дата: 23.11.2021 09:40
Кількість переглядів: 269

https://www.projectkesher.org.ua/news/test-naskil-ky-vy-tolerantni/

У Будильському ЗЗСО серед учнів 1-11 класів було проведено біл-опитування "Чи живе в нашій школі толерантність?".

Толерантність - ціннісна й поведінкова складова особистості

Толерантність, будучи «поблажливим, терпимим ставленням до чого-небудь (чого не схвалюєш)», а також «виміром вищого аксіологічного порядку», у деяких випадках може стати єдино можливим шляхом погашення, урегулювання конфліктних ситуацій або ж їхнього попередження. Толерантність жодним чином не може бути уподібнена терпінню, що найчастіше означає здатність особистості переносити фізичний або психологічний біль, що виник унаслідок насильства вербального чи фізичного характеру. Толерантність включає не тільки повагу до інших і визнання рівності прав, але й відмову від примусового й гнітючого домінування. Вона породжена розбіжностями, розмаїтістю й протиріччями, поза якими потреба в толерантності була б невиправданою.

Будучи демократичною цінністю й маючи соціальне коріння, толерантність формується поступово, день за днем. Це складний, тривалий процес, що проходить такі стадії:

  • загальна поінформованість щодо того, з ким установлюються відносини (особистість або група);
  • формування позитивного уявлення про цю особистість/групу;
  • спілкування шляхом обміну думками з виявленням подібностей і відмінностей;
  • домовленість про взаємоповагу до відмінностей та ідентичності (етнічної, соціокультурної, індивідуальної, статевої), визначення принципів та умов спілкування, співробітництва і співіснування, виявлення подібностей і розходжень;
  • формування ефективних відносин: перехід від етапу пасивності, від простого співіснування до етапу активності, спільної участі, кооперації, взаємодії.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора