A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Будильський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Лебединської міської ради Сумської області

Новини

Дата: від до Скинути

З майбутніми першачками

Учні 4 класу виготовили книжки своїми руками, які подарували майбутнім першокласникам

17:02 05.04.2019

Хто з вас не мріяв знайти справжній скарб?!

Хто з вас не мріяв знайти справжній скарб?! Юні краєзнавці Лебединського району отримали послання від наказного гетьмана України Павла Полуботка і відправилися у пригодницьку подорож «У пошуках скарбів Полуботка».  Справжніми скарбошукачами були козацькі рої «Гетьмани» та «Козачата», діти Будильського НВК і Михайлівської ЗОШ І-ІІІ ст. Щоб знайти скарб, потрібно було проявили інтелект, кмітливість, спритність під час конкурсів: визначали козацькі клейноди, розгадували загадкові предмети, грали в лото «Козацька спадщина», знайомилися з духовними скарбами Лебединщини.  Квест пройшов у трьох локаціях: у будівлі колишнього маєтку Павла Полуботка, біла дуба Павла Полуботка, у краєзнавчому музеї.  Координаторами квесту були керівники туристсько-краєзнавчих гуртків Л. Бабич, Л.Балаба та старший науковий співробітник Лебединського краєзнавчого музею С. Бражніченко. Юні краєзнавці зрозуміли, що скарб – це не золото і гроші, а духовні скарби українського народу - традиції і звичаї, які ми повинні зберігати і відроджувати; це природа рідного краю, яку ми залишимо нашим нащадкам. Це наша Батьківщина – Україна, яку нам славний гетьман заповідав любити і захищати.

20:11 04.04.2019

Передача обласної естафети «Позашкілля Сумщини 49+»

Сумським обласним центром позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю у межах обласного соціально-освітнього проекту «Кожна дитина має право» започатковано естафету «Позашкілля Сумщини – 49 +», яка вже активно крокує регіоном, залучаючи все більше талановитої молоді до цікавого змістовного спілкування. Позашкілля Сумщини записує свою історію на сторінках власної книги. Педагогам та вихованцям районного будинку дитячої та юнацької творчості Лебединської районної ради Сумської області пощастило стати безпосередніми учасниками цієї грандіозної події року. Сьогодні вся увага позашкільної спільноти прикута до надзвичайної події у Лебединському районі. Адже саме тут, на території Лебединського лісгоспу, відбулася передача обласної естафети «Позашкілля Сумщини 49+».  На свято завітали директор Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації Вікторія Павлівна Гробова, директор обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю Лариса Володимирівна Тихенко, голова Лебединської районної державної адміністрації Віктор Васильовичу Химич, голова Лебединської районної ради Василь Григорович Калита, директор ДП «Лебединський лісгосп» Іван Михайлович Гурін.  Ведуча відмітила, що місце і час проведення свята є дуже знаковими. По всій Україні проходить акція «Майбутнє лісу в твоїх руках». Як лісівники відроджують природні багатства рідного краю, так плекають юні таланти у позашкіллі, неначе ніжні і тендітні паростки. Адже кожен дар в дитині – це маленька зернинка, якій потрібно створити всі умови для розвитку здібностей і талантів.  Учасників свята вітали хореографічний колектив «Шарм», який ввійшов у Топ-100 кращих хореографічних колективів України, переможець обласного конкурсу юних вокалістів «Співуча веселка» Анна Березова та вокальний колектив «Співограй».  Майбутнє нашої країни, її добробут та благополуччя залежить саме від юного покоління. Їм захищати та примножувати природні багатства рідної країни, вести просвітницьку діяльність спрямовану на оздоровлення екологічного стану так креативно, як це показала агітбригада Будильського НВК «Паросток».  У святковій, урочистій обстановці вихованці Лебединського РБДЮТ передали естафетний кубок і книгу вихованцям Липоводолинського районного Будинку для дітей та юнацтва.  А потім усі дружно поїхали на екопікнік до лісового масиву, де кожен учасник посадив своє дерево, яке разом із мільйонами дерев, посаджених цієї весни, виросте у могутній і прекрасний ліс екологічної надії, любові до нашої країни, віри в світле майбутнє.

09:19 04.04.2019

Aкція "Подаруй посмішку"

За умовами акції "Подаруй посмішку" діти дарували кульки знайомим і незнайомим людям в обмін на посмішку і фотографувалися разом з ними. У групі будуть виставлені світлини з акції для загального голосування упродовж тижня. Автори фото та відео, які наберуть найбільше голосів отримають подарунки! Даруйте позитив та отримуйте подарунки!

20:31 02.04.2019

«80 років незалежності Карпатської України»

На виконання листа відділу освіти Лебединської райдержадміністрації в закладі в березні проходили заходи щодо відзначення 80 річчя з дня проголошення незалежності Карпатської України. В межах заходів пройшов тематичний урок історії «80 років незалежності Карпатської України», були витримані інформаційні бюлетні, оформлено тематичну виставку в бібліотеці.

10:15 29.03.2019

"Колосок"

З метою популяризації та пропедевтики природничих наук серед учнів у закладі проходив м міжнародний природничий інтерактивний конкурс «Колосок». 32 учні отримали сертифікати та подарунки.

10:12 29.03.2019

Засідання районного методичного об’єднання вчителів географії

28.03.2019 року на базі Будильського НВК: ЗОШ І-ІІІ ст. - ДНЗ відбулося засідання районного методичного об’єднання вчителів географії за темою «Реалізація змісту та вимог нового Державного стандарту повної загальної середньої освіти, нових навчальних програм з географії». З досвіду участі в зональному турі Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2019» в рамках випробування «Практична робота» географічне дослідження з підбором картографічного матеріалу і поясненням  географічних процесів і явищ представили Міньковська Л.В., учитель Ворожбянського НВК: ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ, голова РМО,  по темі «Клімат Африки» (7 клас) та Грузд В.М., учитель Пристайлівського НВК: ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ, по темі «Вплив меліорації на грунти зони мішаних лісів» (8 клас). Цікаві фрагменти  уроків з демонстрацією методів, прийомів, способів, засобів, форм діяльності, що спрямовані на формування географічної компетентності учнів в рамках «Методичного практикуму» провели Головка Л.М., учитель Павленківського НВК: ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ (Урок-гра «Держави світу», 6 клас) та Савченко Н.П., учитель М.Бобрицького НВК: ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ («Прогноз погоди. Кліматичні ресурси. Метеорологічна служба», 8 клас). Розроблення програми дослідження відповідно до теми, передбаченої навчальною програмою, «Унікуми Південної Америки» у 7 класі представила Ковальчук Р.Є., учитель Будильського НВК: ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ.Проблеми реалізації змісту та вимог нових навчальних програм з географії з присутніми оговорила голова РМО Міньковська Л.В. Питання підготовки до ДПА та ЗНО-2019 з географії, ведення класних журналів підняла завідувач районного методичного кабінету Сагайдачна Н.М. У ході практичної складової члени РМО   здійснили роботу в групах по створенню колективного календарно-тематичного  планування з різних курсів  географії. З метою підготовки  до майбутньої сертифікації педагогів та оцінки фахової майстерності члени РМО в індивідуальному порядку виконали сертифікаційні роботи з географії ЗНО-2018. У рамках засідання РМО присутні поширили знання та поглибити  практичні навички і прийоми щодо формування ключових компетентностей на уроках географії через наскрізні змістові лінії програми,  сформували  вміння використовувати колективно-компетентнісну взаємодію, діяльнісний підхід до викладання географії на своїх уроках, визначили роль учителя як лідера в індивідуальній освітній траєкторії розвитку дитини з метою підготовки  конкурентноспроможного випускника.

20:46 28.03.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора