A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Будильський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Лебединської міської ради Сумської області

АКЦІЯ "ТОЛЕРАНТНІСТЬ ВРЯТУЄ СВІТ"

Дата: 23.11.2021 09:40
Кількість переглядів: 94

“Толерантність врятує світ” – під такою назвою  відбулося заняття з толерантності для учнів Будильського ЗЗСО та  була проведена акція "Толерантність врятує світ" з учнями 1-4 класів.

Людина може обійтись без багатьох речей, але не може без іншої людини. Але не варто забувати, що всі ми – різні, і в цілому світі немає двох повністю ідентичних людей. І дуже важливо, зважаючи всю безмежну різноманітність нашого світу поважати інших, бути терпимим, доброзичливим, уважним незалежно від релігійних поглядів, національної приналежності, соціального статусу чи інших ознак. Толерантність передбачає нормальні цивілізовані стосунки між людьми та доброзичливе ставлення до оточуючого середовища.

16 листопада відзначається Міжнародний день толерантності або День терпимості. Це свято було засноване в 1996 році за рішенням Генеральної Асамблеї ООН. День терпимості присвячений дотриманню прийнятої в 1995 році Декларації терпимості. Його мета полягає в тому, щоб зменшити по всій планеті випадки прояву насильства та екстремізму.

У статті 2 Декларації мовиться, що для того, щоб зробити суспільство більш терпимим, держави мають ратифікувати наявні міжнародні конвенції з прав людини, і, якщо це необхідно, розробити нове законодавство з метою забезпечення в суспільстві принципу рівних прав та можливостей для всіх груп та окремих людей.

У статті 6 Декларації зазначено: «з метою мобілізації громадськості, звернення уваги на небезпеки, приховані у нетерпимості, зміцнення прихильності і активізації дій на підтримку поширення ідей толерантності і виховання у її дусі ми урочисто проголошуємо 16 листопада міжнародним днем, присвяченим толерантності, що відзначається щорічно». Цього дня за традицією у різних країнах світу проводяться акції, спрямовані проти екстремізму, різноманітних форм дискримінації та проявів нетерпимості.

Як заявлено в Декларації принципів толерантності, прийнятої у 1995 році ЮНЕСКО, “толерантність – це те, що робить можливим досягнення миру та веде від культури війни до культури миру”.

Принципи толерантності як основні права і свободи закріплені в законних актах і проголошені в міжнародних деклараціях. Базовий документ – Загальна декларація прав людини, а також Міжнародний пакт про цивільні і політичні права, Міжнародний пакт про економічні, соціальні і культурні права.

В рамках Ради Європи діє Європейська Конвенція про захист прав людини і основних свобод. Недопущення расизму і расової дискримінації закріплені перш за все в Міжнародній конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації, Конвенції про попередження злочину геноциду і покарання за нього, Декларації про права осіб, що належать до національних або етнічних, релігійних і мовних меншин. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора